H-Control

Ügyfélszolgálat (H - Cs: 08:00 - 16:00, P: 08:00 - 14:00):
+ 36-1/219-0729
Ingatlanriasztás lemondása (0-24)
+36-70/702-9369, +36-30/610-6307


H-Control

Riasztórendszere mellé igényeljen akár havi 1.778 Ft-tól
távfelügyeleti szolgáltatást!

H-Control

Hírek / A csendes gyilkos


Milyen találó is az elnevezés: „csendes gyilkos”. Észrevétlenül, láthatatlanul közelít, nem reccsen meg alatta a parketta, nem bíbelődik a zárral, nem kell betörnie az ablakot, hogy bejusson a lakásba

M. Magyar László jegyzete.

Kezdetben semmi sem utal a jelenlétére, de ahogy többet tartózkodik a közelünkben, szédülünk, rosszul vagyunk. Ezt a hívatlan vendéget éppen mi, emberek hozzuk létre, amikor figyelmetlenül fűtünk, amikor nincs tökéletes égés. A csendes gyilkos, vagyis az életünkre oly veszélyes szén-monoxid jelentkezhet hibás, rosszul beállított, nem megfelelő füstelvezetésű kazánokban, kályhákban, vízmelegítőkben. Sokan azt hiszik, hogy a gáz csak a régi, széntüzelésű kályhákban keletkezhet, holott azt a legmodernebb kazánok is kibocsáthatják meghibásodás esetén. Nem véletlen, hogy a szakemberek oly gyakran hangoztatják a füstelvezető csövek, a kémények ellenőrzésének és tisztításának fontosságát.

Mindnyájan jól ismerjük a mondást: „Kéményseprőt látok, szerencsét találok.” Egyesek szerint nem véletlenül kapcsolódott össze a kémények tisztítóinak és Fortunának a személye. Azokban a lakásokban ugyanis, amelyeket a kéményseprők rendszeresen felkerestek, nem történt tűzvész, sem tragédia, mint máshol. Ezek a családok nyugodtabban élhettek, nem kellett tartaniuk veszélytől, a szomszédok pedig irigykedve szemlélték ezt a „szerencsés” helyzetet.

Léteznek ma már olyan műszerek, amelyek alacsony koncentrációnál is érzékelik a gyilkos gáz jelenlétét, és hangosan riasztva figyelmeztetnek a mérgezés veszélyére. Ne feledjük: Nem luxuscikkek, az életünk függhet tőlük!

(forrás: www.szon.hu)


AJÁNLAT

KÉRÉS


H-Control











H-Control

Partnereink


  • H. Biztonsági Kft.
  • Hubel Kft.
  • Széfbolt
  • Amega
H-Control